IO1: Conceptualisering van spiritualiteit en religie, en methodologische overwegingen door middel van verzameling van case studies


        
 
Titel van de praktijk:
Auteurs:
Land:
Taal / talen:
Type(s):

Toepassingsdomein (en):
Onderwerp (en):

Target gebruikers:


Begunstigden:
Titel van de praktijk: Een bezoek aan de trappen van de hemel
Korte beschrijving van de praktijk:

Derinda Lowe heeft een buitengewoon herstelproces doorgemaakt nadat ze het ongeluk kreeg. Ze beschreef het proces als een bezoek aan de trappen van de hemel. Ze zei,'Toen ik voor het eerst wakker werd', vertelt Deerinda, 'herinnerde ik me alleen maar dat ik God zag. Ik was op de trap van de hemel, en we stonden onderaan en God hield me in Zijn armen. Ik werd vastgehouden als een baby. Ik kan me herinneren dat ik de stem achter me hoorde die tegen me zei: 'Het is oké. Je bent oke. Je bent nu veilig. ' Ik wist dat God er was. Ik wist het gewoon. Ik zag zijn gezicht niet, maar ik wist dat Hij me in zijn armen hield. Ik wist dat Hij me had gered. Ik had het nodig. Ik ben nooit gered. Ik was geen christen. Ik heb nooit geweten hoe ik God werkelijk moest vragen om mij al mijn zonden te vergeven. "

Auteurs:
Land: Overig
VS
Taal / talen: Engels
URL: https://www1.cbn.com/700club/visit-steps-heaven
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Andrzej Szpilman: de menigte raakte eraan gewend dat een Jood een inferieur is die straffeloos kan worden doorgegeven
Korte beschrijving van de praktijk:

Andrzej Szpilman zegt in een interview: “De mens moet gelijk behandeld worden met anderen. Als het anders wordt waargenomen, anders wordt behandeld, is het een merkteken. En dan betekent het afwijzing. In de mensenwereld is het net als in de dierenwereld, in de kudde. Je moet Jerzy Kosinski's boek "The Painted Bird" hebben gelezen. Daarin schilderen kinderen de vleugels van een vogel in verschillende kleuren, en wanneer ze deze loslaten, pikken andere vogels het buitenbeentje dood. En Jood zijn is nog steeds een freak. (…) Ik geef toe dat ik ooit zelfs mijn vriend sloeg, die in mijn oor siste: jij waardeloze Jood. Wat moest ik doen, hoe moet ik me gedragen? Toen wilde deze vriendin, toen ze opgroeide, mij persoonlijk belonen voor haar beledigingen. Maar hoe aantrekkelijk ze ook was, ik heb er geen gebruik van gemaakt. "

Auteurs: Mira Suchodolska
Land: Polen
Taal / talen: Pools
URL: https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/978273,andrzej-szpilman-holota-przyzwyczaila-sie-ze-zyd-to-ktos-gorszy-kim-mozna-bezkarnie-pomiatac.html
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Chajzer bespot (opnieuw) de geesteszieken, verontschuldigt zich (opnieuw) en plaatst zichzelf (opnieuw) in de rol van slachtoffer
Korte beschrijving van de praktijk:

Ondanks de vele educatieve activiteiten in Polen, associëren veel mensen een geesteszieke nog steeds met een fooi die rilt en schreeuwt. Filip Chajzer, een bekende tv-presentator, stak er opnieuw de hand aan - in een landelijk programma, voor honderdduizenden kijkers. En nogmaals, hij begrijpt niet wat hij verkeerd heeft gedaan.

Angststoornissen moeten een uitermate grappig onderwerp zijn, want voor Filip Chajzer worden ze voor de tweede keer in enkele maanden een bron van grappen. Bij de aankondiging van het materiaal "Blijf kalm - dit is een paniekaanval", stelde de presentator van "Dzień Dobry TVN" dat het een onderwerp was "heel serieus en je kunt jezelf niet voor de gek houden", en na een tijdje, maak een clown van jezelf - hijgen, liggen op de fauteuil, theatraal je hemd losknopen en roepen: "Ik heb een aanval, haal me hier weg, help me, pauzeer, laten we een pauze nemen!"


Auteurs: Wiktoria Beczek
Land: Polen
Taal / talen: Pools
URL: https://noizz.pl/not-just-a-mood/filip-chajzer-udaje-atak-paniki-bezmyslnie-obraza-chorych-psychicznie/s1n9qef
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Wijziging van het ademhalingssysteem, de luchtwegen van de ademhalingsorganen. „Naar traumatyczne” /Bekentenis van een verpleegkundige die de zieke loskoppelt van ventilatoren. "Het is traumatisch"
Korte beschrijving van de praktijk:

Veel patiënten met ernstige complicaties door coronavirusinfectie komen terecht op de intensive care. Elke dag staan medische teams voor de moeilijke beslissing wanneer ze moeten stoppen met de behandeling van patiënten en ze moeten loskoppelen van de beademing. De BBC beschreef het verhaal van een Britse verpleegster voor wie het werk recentelijk bijzonder moeilijk en traumatisch is geworden.

Auteurs: Sylwester Sowa
Land: Verenigd Koningkrijk
Taal / talen: Pools
URL: https://zdrowie.radiozet.pl/Choroby/Historia-choroby/Wyznanie-pielegniarki-ktora-odlacza-chorych-od-respiratorow.-To-traumatyczne
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Ik ben verrezen
Korte beschrijving van de praktijk:

Maciej viel in de drugs. Het begon met het kruid, maar al snel volgden er meer stoffen. Hieraan toegevoegd was astrologie, tai-chi, reiki. Zoals hij zelf zegt, hij was in de hel. God strekte zijn hand naar hem uit.

Maciej Sikorski *: Ja. Ik voel me gered en getransformeerd. Elk jaar vieren we feestdagen waarin Christus als overwinnaar uit de afgrond tevoorschijn komt. Ik vat het heel persoonlijk op. Ik word herinnerd aan momenten in mijn leven dat ik in de hel was en toen Hij kwam. In de Apocalyps horen we: "Hier maak ik alle dingen nieuw" - ieder van ons kan dit ervaren. Al hier op aarde. Ik voel duidelijk dat Hij mij leven heeft gegeven. Nieuw. Mooi. Ik voel dat ik met Hem wandel van dood in leven.


Auteurs: Maciej Sikorski getuigenis van geloof
Land: Polen
Taal / talen: Pools
URL: https://pl.aleteia.org/2017/04/17/wstalem-z-martwych-czuje-sie-uratowany/
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Ik was high, ik dronk, ik zat op de bodem. God trok me uit het moeras
Korte beschrijving van de praktijk:

Zoals de verloren zoon in een gelijkenis - herinnert Krzysztof Demczuk zich, tegenwoordig de leider van de Metanoia-gemeenschap.

Krzysztof Demczuk, vandaag de dag de leider van de Metanoia-gemeenschap, voorzitter van de Aplica Foundation, psychotherapeut en trainer, bereikte jaren geleden de bodem. Hij was verslaafd aan drugs en alcohol en leed onder de tragische dood van zijn broer. In een interview met Natalia Podosek-Rakoczy vertelt hij hoe God zijn hand naar hem uitstak.

Auteurs: Natalia Podosek-Rakoczy
Land: Polen
Taal / talen: Pools
URL: https://pl.aleteia.org/2017/12/05/cpalem-pilem-bylem-na-dnie-bog-wyciagnal-mnie-z-bagna-swiadectwo/
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: "Mijn voorrecht zit me dwars. "Karol Grygoruk fotografeerde 30 vluchtelingenkampen /
Korte beschrijving van de praktijk:

Ooit stond de fotograaf bekend om zijn geweldige foto's voor kleurtijdschriften en advertenties. Nu hij zijn werkplaats gebruikt, leerde hij over het lijden van immigranten over de hele wereld. - Ik had een leuke baan, goed geld, maar ik weet het niet, begrijp het punt. In de loop der jaren heb ik mensen overgehaald om meer te willen - nieuwe schoenen, kleding, altijd belastend voor mij - geeft hij toe.

Auteurs: Karol Grygoruk
Land: Polen
Taal / talen: Pools
URL: https://noizz.pl/big-stories/karol-grygoruk-fotografuje-zycie-w-obozach-dla-uchodzcow/3ex2877
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Een wetenschappelijke verdediging van spiritueel en religieus geloof
Korte beschrijving van de praktijk:

Het uitgangspunt van de film zijn de overwegingen van de auteur met betrekking tot zijn onderzoek, dat zich richtte op neurale netwerken (analytisch en empathisch). Vervolgens bespreekt hij de gezondheidsvoordelen van religiositeit, waaronder een langer leven (tot 7 of zelfs 10 jaar langer dan voor niet-religieuze mensen), hogere niveaus van geestelijke gezondheid, betere regulering van emoties en hogere emotionele intelligentie. De auteur benadrukt dat deze voordelen het resultaat zijn van oprecht geloof in God en niet louter deelnemen aan religieuze riten. De auteur benadrukt ook dat onze spiritualiteit niet alleen goed is voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen - het leidt tot grotere zorg voor mensen (mensen met een hoog niveau van spiritualiteit zijn vriendelijker, toleranter en zijn betere luisteraars dan mensen die vaak laag scoren op het gebied van spiritualiteit). Dit werd bevestigd door de resultaten van wereldwijd onderzoek van de auteur, waaraan de vertegenwoordigers van verschillende religies (voornamelijk monotheïstisch) deelnamen. De resultaten toonden onder andere aan dat hoe hoger de neiging was tot empathisch redeneren en bezorgdheid voor andere mensen in de proefpersonen, des te groter was hun geloof in God.

Auteurs: Tony Jack
Land: Verenigd Koningkrijk
Taal / talen: Engels
URL: https://www.youtube.com/watch?v=BihT0XrPVP8&list=PLkR0PsUKxOpbw9PVfKOjJs_XpCmSLCHFI&index=14&t=0s
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Hoe beïnvloedt vrijheid van religie en overtuiging de gezondheid en het welzijn?
Korte beschrijving van de praktijk:

Het rapport presenteert de resultaten van een aantal analyses die zijn uitgevoerd op basis van een brede review van bronnen die betrekking hebben op de relatie tussen vrijheid van religie en overtuiging en breed begrepen gezondheid - zowel mentaal (bijv. Verminderd risico op depressie, verminderd angstniveau, beter omgaan met stress en trauma of een hoger welzijn enz.), evenals lichamelijk (bijv. verminderd risico op hoge bloeddruk of hypertensie, verminderde incidentie van kanker enz.), inclusief de grotere neiging om betrokken te zijn bij gezondheidsbevorderende activiteiten ( bijv. verminderd gebruik / misbruik van drugs en alcohol, verminderde kans op het roken van sigaretten enz.).

Auteurs: Natascha Klocker, Brigid Trenerry, Kim Webster
Land: Overig
Australië
Taal / talen: Engels
URL: https://www.vichealth.vic.gov.au/-/media/ResourceCentre/PublicationsandResources/Discrimination/Freedom_Religion_Report.pdf?la=en&hash=091A95A339F369D5960985763099AA70BDCF3F0A
Referentie: N/A


Titel van de praktijk: Islamitische spiritualiteit en geestelijke gezondheid: wat is de link? Dr. Asim Yusuf
Korte beschrijving van de praktijk: Een interview met dr. Asim Yusuf, een consulent psychiater, betreffende de weergave van ziekte - in de koran en in de hadiths - als een onderdeel van het leven (de vroomheid van ziekte), en het concept van het omgaan met ziekte door het gebruik van religie en spiritualiteit, evenals de idee om de religiositeit van de patiënt / cliënt in het therapieproces op te nemen (vooral als het gaat om de bijdrage van religiositeit aan het proces van het veranderen van de houding van de patiënt / cliënt ten opzichte van zijn / haar ziekte).
Auteurs: Laat de Koran spreken (YouTube-kanaal)
Land: Overig
Canada
Taal / talen: Engels
URL: https://www.youtube.com/watch?v=vsbmW6uBaNM&list=PLkR0PsUKxOpbw9PVfKOjJs_XpCmSLCHFI&index=7&t=2s
Referentie: N/A